English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Dutch películas un link Russian templates google Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

dimecres, 15 de febrer del 2012

Pràctica 2: Com crear i configurar un bloc en blogger.



Com crear un Bloc.
Crear un Blogger és molt sencill, i no has de escriure cap codi o instal-lar cap programa. N'hi ha prou amb posseir coneixements a nivell d'usuari (connexió a internet, disposar d'un compte de correu electrònic, navegar per la xarxa i utilitzar un processador de textos senzill).
En primer lloc, has de entrar en  http://www.google.es/  i fer clic en GMAIL, una vegada dins, fes clic a crear compte, i introdueix les dades que t'ixen en la finestra i emplenant  els passos que te demane.

Com canviar el disseny del  Bloc i gadgets.
Aquesta apartat és molt important, ja que ens permet cambiar el disseny del  bloc i personalitzar·ho al nostre gust. Per a aixó, hauras de fer clic en "diseny" i "dissenyador de plantilles", trobaràs multitud de combinacions.  Però, si no t'acaben d'agradar les que et proporciona l'assistent inicial de Blogger, aleshores, podem fer dues coses:
2.1 Pots utilitzar el generador de plantilles de Blogger fent clic en “dissenyador de plantilles”.
Com pots veure, pots fer mil combinacions amb la plantilla, fons, colors, etc. Podràs anar veient els canvis a baix ( vista prèvia). Quan finalitzes, fas clic a aplicar a blog i tornar a blogger.
2.2 També pots importa una plantilla d'altres llocs web.
Pots cercar plantilles en:


El procediment per a aplicar la nova plantilla pots veure-ho en el vídeo:

Una vegada hages creat el disseny del Blog al teu gust, és convenient que et familiaritzes amb els gadgets, Una tasca fàcil que farà que la teua bitàcola siga molt més completa.
Per a afegir un gadget, hem de fer clic en "disseny" i ens apareixerà un desplegable en la part inferior de la pantalla, fem clic a "afegir Gadget" en el lloc on volem que ens aparega. De la mateixa forma que les plantilles, podem trobar multituds de gadgets en la web si no t'agraden o no trobes els que s'ajusten a les teues necessitats.
Ací us deixe algunes pàgines per a afegir gadgets al teu Blog i un vídeo explicatiu de com fer-ho:
  


Com inserir un element Web amb codi html en una entrada.
     Molts dels elements web que vulgues posar en el teu blog tenen codi html; gadgets (mascotes, calendaris, rellotges, etc.), vídeos, etc.
  1.  Per a inserir una imatge en una entrada, primer has d'entrar en la web on s'ofereix l'element web
  2.  Quan estigues en la pantalla de visualització del codi que apareix en embed fes clic en el quadre (que comença en object o embed) i quedarà tot seleccionat en blau. Fes clic amb el botó dret del cursor i “copiar”.
  3. Crea una nova entrada en el blog. Si vols, pots escriure text en l'entrada.       
  4.       Fes clic en “edició html”.
  5. Punxa on desitges inserir l'element web i fes clic amb el botó dret per a pegar tot el codi que has copiat (embed).
  6. Fes clic a “redactar” per a tornar a vista disseny. Veuràs que t'apareix un quadre.
  7.  Fes clic a “publicar entrada”, i tot seguit, apareixerà el vídeo o gadget.


En la següent adreca; http://educaredweb2.wikispaces.com/taller_medio#toc3 podeu trobar explicacions i tutorials.  En concret, encontrareu de una forma molt senzilla com elaborar un Bloc en els següents cinc passos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada